Zupa z fetą i warzywami to przepis, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno miłośnikom dań wegetariańskich, jak i mięsożercom. Ta aromatyczna zupa z warzywami i serem feta jest nie tylko pyszna, ale także bardzo zdrowa i pożywna. W naszym tekście opiszemy, jak przygotować tę wyjątkową zupę krok po kroku, aby każdy mógł spróbować jej w domowym zaciszu. Podpowiemy również, jakie warzywa najlepiej wykorzystać w tym daniu oraz jakie dodatki sprawią, że zupa z fetą i warzywami będzie jeszcze smaczniejsza. Przekonaj się sam, że wegetariańskie dania mogą być nie tylko zdrowe, ale i pyszne!
Zupa z fetą i warzywami to zupa idealna na weekendowy obiad!
Czas przygotowania:
5 minut
Całkowity czas przygotowania:
25 minut
Składniki (4 porcje):
- Ser Feta
- 15-20 pomidorków koktajlowych
- Pęczek bazylii
- Marchewka
- ½ cukinii lub 1 mała
- 3-4 ząbki czosnku
- 500 ml bulionu
- Oliwa
- Sól i pieprz
Wykonanie:
Fetę oraz pokrojone warzywa umieść w garnku. Dodaj posiekaną bazylię, rozgnieciony czosnek, 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Całość podsmażaj przez kilka minut, a następnie zalej bulionem, dopraw do smaku u gotuj pod przykryciem 10-15 minut. Następnie zblenduj (nie musi być na gładko) i serwuj z grzankami, pulpecikami, parmezanem lub po prostu z dużą ilością świeżo mielonego pieprzu, płatków chili i świeżych ziół!
Po więcej smacznych i prostych przepisów zapraszam również na mój profil na Instagramie – foodlajf.pl gdzie w rolce znajdziesz wykonanie tej zupy krok po kroku!
Na deser proponuję sernik straciatella:
https://www.foodlajf.pl/sernik-straciatella-z-biala-czekolada/