Pulpety z pieczonego łososia i świeża sałatka. Kilka składników i uczta jak z najlepszej knajpy. A nie trzeba z domu wychodzić i można zachwycić rodzinę takim posiłkiem. To co? Gotujemy? Na około 10-12 pulpecików potrzebujesz: opakowanie PIECZONEGO ŁOSOSIA z kolorowym pieprzem @fjordfiskursson 5-6 łyżek ugotowanej na sypko kaszy jęczmiennej 1 jajko 1 łyżka bułki tartej mała cebula lub 1/2 2 ząbki czosnku 1/2 papryki natka pietruszki, świeży lubczyk (opcjonalnie) sól i pieprz olej rzepakowy do smażenia Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu.Cebulę, czosnek i paprykę drobno posiekać i podsmażyć na łyżce oleju. Doprawić. Na koniec dodać łyżkę posiekanej natki pietruszki i lubczyku. Wymieszać i ostudzić. W misce rozdrobnić palcami PIECZONEGO ŁOSOSIA z kolorowym pieprzem @fjordfiskurssonDodać kaszę, jajko, bułkę tartą i zawartość patelni. Wymieszać do połączenia i uformować małe pulpeciki. Można dodatkowo obtoczyć w bułce tartej. Smażyć do zrumienienia z każdej strony.Podawać z ulubionymi dodatkami, można zrobić sos śmietanowy lub tak, jak u mnie z prostą, świeżą sałatką. Smacznego!