Dzień dobry!Szaleństwo, istne szaleństwo! Tłumy wyległy do parków, na place zabaw.. normalnie 4 fala zaraz uderzy Jak żyć?A żyć trzeba, jeść trzeba i to można w prosty i smaczny sposób Polecam Wam przepyszny omlet biszkoptowy z frużeliną z owoców leśnych i serem kozim. To połączenie smaków rozwala system!!! Frużelina:Można użyć świeżych, mrożonych lub owoców w zalewie. Owoce wraz z zalewą przelać do rondelka (jeśli świeże to dolać trochę wody) i odparować płyn. Można dodać odrobinę mąki ziemniaczanej i mamy owoce w żelu. Na 2 omlety biszkoptowe potrzeba: 4 jajka 4 łyżeczki mąki pszennej cukier wanilinowy 2-3 łyżeczki masła do smażenia szczypta soliBiałka ubić na sztywno, na koniec dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i przesianą mąkę. Całość delikatnie wymieszać szpatułką. Połowę masy przeleć na patelnię z roztopioną odrobina masła i przykryć pokrywką. Smażyć na średnim ogniu 4 minuty, a następnie zdecydowanym ruchem przełożyć na drugą patelnię lub po prostu odwrócić. Smażyć pod przykryciem kolejne 4 minuty.Kombinacja słodkiej frużeliny i sera koziego to petarda dla kubków smakowych – gorąco polecam, ja uwielbiam! Smacznego dnia!