Moje i Wasze historie kulinarne #foodlajfstory krążą zazwyczaj wokół tematu związanego z niewyrzucaniem i niemarnowaniem jedzenia, tworzeniu dla niego nowej opowieści .. Ta sałatka, nieskomplikowana, lecz pełna smaków – wyszła taka dobra, że muszę się z Wami podzielić przepisem – zjedliśmy wszystko w 5 minut. Składniki na 3-4 porcje:1,5 szklanki ugotowanego makaronu Orzo (makaron w kształcie ryżu, ale może być też inny)2 ogórki kiszone1/2 dużej cebuli1/2 puszki kukurydzyPuszka tuńczyka w oliwie z oliwek, bądź w oleju słonecznikowym)Duża garść szpinaku babySól i pieprz2 łyżki majonezu Ogórki i cebulę pokroić w kostkę/ drobną kostkę, szpinak posiekać, połączyć z resztą składników. Wymieszać, doprawić do smaku, schłodzić. Idealna na kolację, śniadanie lub lunch do pracy . Gorąco polecam. Smacznego!