Coś mi dzisiaj światło nie bangla, ale nie będę się tym przejmować, bo szkoda czasu.. Uczę się fotografii kulinarnej sama, metodą prób i błędów czasem.. ale sprawia mi to ogromną radość i jest to wyzwanie, któremu chciałabym sprostać.. Najważniejszy zawsze jest przepis, a dzisiaj mam dla was krem ze świeżych ogórków. Zupa jest delikatna, odświeżająca i naprawdę przepyszna. Gorąco polecam. Składniki: 600-800 ml bulionu warzywnego (jeśli chcemy bardziej płynną wersję kremu dać więcej bulionu)6-8 gruntowych świeżych ogórków (około 800g)1 pietruszka3 łyżki mąki ryżowej1 serek topiony śmietankowy (opcja)Koperek – garśćSól i pieprz Ogórki dobrze umyć i pokroić razem ze skórką, albo obrać i pokroić. Pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce (albo wziąć już ugotowaną z bulionu). Wrzucić do wywaru i gotować razem około 10 minut. Dodać pozostałe składniki i gotować jeszcze razem około 5 minut. Zblendować na gładko. Doprawić do smaku. Moja propozycja podania: z jogurtem lub gęstą kwaśną śmietaną, domowymi grzankami, prażonymi ziarnami słonecznika czy dyni oraz koniecznie świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!