Faszerowane jajka
Wielkanoc tuż tuż, każdy szuka inspiracji kulinarnych i ja Wam przychodzę z pomocą!Bez mięsa, bez ryby – tylko jajka i warzywa – co Wy na to?Ja jestem bardzo na TAK! Farsz z pieczonej papryki i prażonych orzechów laskowych:
- paprykę podpiec w piekarniku, zdjąć skórkę. Zmiksować z żółtkami, prażonymi orzechami laskowymi, dodać majonez, sól i pieprz do smaku
Farsz z brokuła i fety
- kilka kwiatów brokułu ugotować na parze, dodać ser feta, żółtka, majonez, sól i pieprz do smaku, zmiksować
Farsz z żółtego sera i curry
- żółtka, ser żółty, kurkuma, curry, czosnek, majonez, sól i pieprz do smaku, zmiksować
Farsz z buraka i prażonych orzechów włoskich
- ugotowany burak, orzechy włoskie, czosnek, majonez, sól i pieprz do smaku, zmiksować
Sama nie wiem, który farsz najbardziej mi smakuje .. każdy jest inny, nieoczywisty i zaskakujący smakiem… Zawsze były u mnie jajka z pieczarkami, awokado czy szynką .. czas przełamać trochę tradycję i wprowadzić nowe, pyszne smaki!Jakie jajka u Was na stole będą w tym roku ?? Smacznego!