Zielona szakszuka, czyli śniadanie mistrzów! Nie wiem jak Ty, ale ja zdecydowanie wolę taką wersję szakszuki! Jest pyszna, zdrowa i przywołuje wiosnę! Bo te kolory to magia! Zapraszam na śniadanie! Częstuj się! bekon lub boczek (w wersji wegetariańskiej pomijamy) garść szpinaku kilka plasterków zielonego ogórka gorgonzola lub inny wyrazisty ser szczypiorek lub szalotka jajka sól i pieprzJa wybrałam dziś wersję „mięsną” więc najpierw podsmażyłam boczek na złoty kolor i przełożyłam do miseczki. Na tej samej patelni ułożyłam szpinak, ogórki, ser, szczypiorek i wbiłam dwa jajka. Doprawiłam lekko do smaku solą i pieprzem. Smażyłam na średnim ogniu, pod przykryciem do ścięcia jajek. Zjadłam z chrupiącym bekonem i świeżym szczypiorkiem.Polecam gorąco! Smacznego !!