Dzień dobry w piątek Śpiew ptaków, żaby i świerszcze.. kawa na tarasie.. chill.. zupełnie inna rzeczywistość… jak mi dobrze..Śniadanie na słodko, wjeżdża pieczony naleśnik z truskawkami i pachnącym melonem miodowym..Kto jeszcze nie robił – bardzo proszę nadrabiać zaległości, bo takie śniadanie to najlepszy początek dnia! Piekarnik nagrzać razem z patelnią lub naczyniem żaroodpornym (około 23 cm) do 240°C W tym czasie przygotować ciasto (ilość na 2 porcje): 3 jajka 100 g mąki orkiszowej lub pszennej tortowej 150 ml mleka owsianego szczypta soli łyżeczka cukru wanilinowego (opcjonalnie) Mąkę przesiać do miski, dodać pozostałe składniki i wymieszać rózgą na gładką masę. Odstawić na 10 minut. łyżka masłaMasło wrzucić na rozgrzaną patelnię (bardzo uważać, żeby się nie oparzyć) i wylać ciasto naleśnikowe. Piec w 240°C około 15-18 minut. Truskawki i melona drobno pokroić, dodać posiekaną miętę, skropić sokiem z limonki. Wymieszać i odstawić, aby smaki się przegryzły.. Naleśnika podawać z cukrem pudrem i przygotowanymi owocami A ty? Lubisz? Robisz takie śniadania? Smacznego dnia!