Spaghetti z kremowym sosem z awokado, z prażonymi na maśle szparagami, orzeszkami pini oraz orzeźwiającym granatem.Pomysł na ten przepis powstał dzięki @jemyzdrowo.eu i ich przepisowi na sos z awokado do makaronu. Składniki na 2 porcje: 1-2 dojrzałe awokado (zależy od rozmiaru) ząbek czosnku łyżeczka soku z cytryny łyżka oliwy z oliwek łyżka orzeszków pini sól do smakuWszystkie składniki zblendować na gładko, aż powstanie kremowy sos. zielone szparagi (kilka sztuk) łyżka orzeszków pini łyżka nasion granatu łyżka masła sól i pieprz, parmezan Szparagi umyć i pokroić na kawałki. Podsmażyć razem z orzeszkami przez kilka minut na patelni z masłem. W tym czasie ugotować makaron (u mnie mieszany pełnoziarnisty i zwykły)Wymieszać makaron z sosem, dodać szparagi z orzeszkami. Posypać granatem i parmezanem, dodać świeżo mielony pieprz PETARDA! Smacznego!